19.10.2024, 12:23

У Брянську та Санкт-Петербурзі пролунали вибухи: подробиці та наслідки нічних атак у РФ

Віктор Білий | Всі новини автора

У ніч проти 19 жовтня Брянськ знову став об'єктом дронової атаки. Цілями стали оборонний завод "Кремній ЕЛ", один з найбільших виробників мікроелектроніки в Росії, та інші об'єкти на території області.

Інформацію про події підтверджують очевидці та місцеві джерела, передає Час Пік.

За даними Міноборони РФ, протягом ночі було знищено та перехоплено 16 безпілотних літальних апаратів (БПЛА) над Брянською, Ростовською та Білгородською областями. Зокрема, 13 з них було збито саме в Брянській області, і як стверджує влада, внаслідок одного з інцидентів один із дронів врізався у нежитлову будівлю на території заводу.

"Внаслідок детонації вибухового пристрою збитого безпілотника у горищній частині нежитлової будівлі сталося загоряння. Однак завдяки оперативним діям МНС пожежу було ліквідовано, постраждалих немає", - повідомив губернатор Брянської області.

Попри наявність інформації від місцевих жителів про пожежу на заводі, офіційна влада не підтверджує атаку на підприємство.

Завод "Кремній ЕЛ" відіграє ключову роль в оборонній промисловості країни, виробляючи комплектуючі для військової техніки, включаючи деталі для систем ППО та ракетних комплексів. У 2017 році 94% його продукції постачалося на потреби Міноборони РФ.

Водночас у Санкт-Петербурзі також зареєстровано вибухи. Очевидці повідомляють про роботу протиповітряної оборони. Внаслідок інцидентів у Приморському та Виборзькому районах міста понад 300 будинків залишилися без електрики.

Місцеві жителі почули не менше трьох вибухів, що збіглося з повідомленнями про збитки безпілотника. У компанії "Россети Лененерго" повідомили про "технологічне порушення на устаткуванні".

Як розвиваються події, буде відомо найближчим часом, але вже зараз ясно, що дронові атаки на ключові об'єкти залишаються актуальною загрозою для регіонів, що знаходяться на лінії зіткнення.

Читайте також: Північна Корея на полігонах Росії: з'явились перші кадри спільних військових навчань

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк