02.08.2020, 16:47

Зміна правил карантину: що нового вводиться в Україні з 3 серпня

Марина Началова | Всі новини автора
карантин

З понеділка, 3 серпня в Україні будуть діяти нові правила адаптивного карантину, які передбачають визначення 4 зон небезпеки щодо розповсюдження коронавіруса.

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов на брифінгу розповів, як будуть діяти карантинні обмеження з понеділка, передає Час Пік.

Степанов зазначив, що є загальні правила щодо користування масками у громадських приміщеннях, соціальна дистанція і користування антисептиками - вони діють на території всієї країни.

В умовах адаптивного карантину встановлені ті чи інші обмеження на території району або міста, така інформація є на сайті МОЗ. Правила відрізняються залежно від рівня небезпеки - зеленого, жовтого, помаранчевого або червоного. У регионах, де введений помаранчевий та червоний рівень, припиняється планова шпиталізація.

За дотримання обмежень у регіонах відповідає місцева влада - органи місцевого самоврядування та ОДА. Також є контролюючі органи - Держпродспоживслужба, Нацполіція, Нацгвардія, Держприкордонслужба.

Регіони можуть лише посилювати карантинні обмеження, якщо вбачають таку необхідність. Законодавство не передбачає, що органи місцевого самоврядування можуть пом'якшувати карантинні обмеження.

Нагадаємо, що у "червону" карантинну зону наразі входять 3 регіони України.

]]>]]>Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении ]]>Час Пик]]>