12.09.2020, 07:39

Уряд України може переглянути обмеження для "червоної" зони карантину

Марина Началова | Всі новини автора
карантин

Кабінет міністрів може переглянути обмеження, які встановлюються в "червоних" і "помаранчевих" зонах епідемічної небезпеки.

Про це заявив міністр охорони здоров'я Максим Степанов в ефірі програми "Свобода слова Савіка Шустера", передає Час Пік.

На прохання українців відкрити школи Степанов заявив, що як тільки регіон виходить з "червоної" зони, школи там відразу відкриваються.

"Про перегляд самих обмежень на "червоному" рівні небезпеки, ну, я не виключаю такої можливості. Тим більше, що Чернівці або інші вже досить тривалий термін знаходяться на "червоному" рівні. Ми подивимося, яким чином ми можемо це зробити і як" , - заявив глава МОЗ.

При цьому Степанов підкреслив, що українці повинні дотримуватися всіх встановлених обмежень в "червоній" і "помаранчевій" зоні. За словами міністра, в понеділок він буде говорити з мерами міст з цього приводу.

Нагадаємо, вчора Степанов побував у Чернігові, де відвідав місцевий ринок і виявив численні порушення карантинних заходів: маски там носять в кращому випадку на підборідді.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк