28.09.2020, 20:14

Погода в Україні в жовтні: синоптики розповіли, чи чекати "аномалій"

Марина Началова | Всі новини автора
октябрь

Українські синоптики повідомили, яким буде другий місяць осені. Погода в жовтні досить непередбачувана: можлива як 35-градусна спека, так і майже 20-градусні морози.

Так, за прогнозом Укргідрометцентру, жовтень в Україні не буде аномальним, передає Час Пік.

Середня місячна температура передбачається 7-12 градусів тепла (в горах 6-7 градусів тепла), що близько до середніх багаторічних значень. Місячна кількість опадів очікується 30-65 мм, в Карпатах місцями 75-100 мм, що в межах середніх багаторічних значень, повідомили в Укргідрометцентрі.

Директор Укргідрометцентру Микола Кульбіда в коментарі сайту "Сегодня" повідомив, що в другій і третій декадах жовтня на більшій частині України середньодобова температура повітря опускається нижче +8 градусів. На півдні і на Закарпатті це відбувається лише в першій декаді листопада. Нинішній жовтень, за словами Кульбіди, винятком не буде.

Однак не виключені і "сюрпризи", адже в попередні роки в жовтні фіксувалися аномальні відхилення температур. Абсолютний максимум температури повітря в жовтні склав +35 градусів, в горах - +24 градуси. Абсолютний мінімум, який фіксувався в жовтні, становив -16 градусів в північних, центральних і східних областях і -24 в Карпатах.

За прогнозом ресурсу Gismeteo, початок жовтня буде дощовим, денна температура триматиметься в районі +17 +19 градусів, вночі - близько +13. У другій декаді місяця ночі стануть більш холодними - до +9, а в 20-х числах нічна температура може опуститися до нуля. Днем також буде не дуже тепло - максимум +10 градусів.

За прогнозом народного синоптика Леоніда Горбаня, 1-2 жовтня в Україні йтимуть дощі, що почалися в кінці вересня. Опади також очікуються 11, 14, 18, 27 і 28 жовтня. Температура повітря прогнозується +15 +17 градусів - такі досить високі показники протримаються до 20-х чисел місяця.

За прогнозом Горбаня, в 20-х числах жовтня погода різко зміниться. Після 25 жовтня температура впаде до +9 +11 градусів. Заморозки можливі 7, 8, 19 і 21 жовтня. В кінці місяця на півночі і сході України можливі дощі зі снігом та мокрий сніг.

Читайте ще: Землі пророкують малий льодовиковий період на найближчі 30 років

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: