28.10.2020, 07:34

Дощі та сильне похолодання: Україну накриє осіння негода

Украину накроет осенняя непогода

В Україні очікуються значні опади та суттєве похолодання. За прогнозами синоптиків, тепло протримається недовго і вже скоро всю територію України накриють дощі.

Цього року осінь довго балувала українців теплими сонячними днями. Однак, незабаром всім доведеться гарненько утеплятися, повідомляє Час Пік.

За прогнозами синоптиків, тепло затримається в Україні ще на два дні, після чого відчутно похолодає.

"В Україні 28-29 жовтня ще побуде тепла, переважно суха, і навіть часто сонячна погода.

А ось з п'ятниці почнуть сповзати стовпчики термометрів вниз та підійдуть звідусіль різні дощі - від густої хмарності, невеликих опадів до помірних, сумних, осінніх", - написала на своїй сторінці у Facebook синоптик Наталка Діденко.

Як прогнозує синоптик, 28 жовтня в більшості областей України протягом дня очікується +13+18 градусів, в південних регіонах - до +20 градусів. Дощів у середу в Україні не передбачається.

Прогноз на найближчі дні наводить і Укргідрометцентр.

28 жовтня – поки досі сонячно й тепло, без опадів. Темпаратура повітря на всій території країни в межах +13...+19 градусів.

29 жовтня – досі тепло в межах +13...+19 градусів, але на всій території держави можливі незначні опади. У Криму протягом дня відчутно дощитиме.

30 жовтня – дощі накриють захід і північ, де температура опуститься до +10...+14 градусів. На півдні й крайньому сході також дощі. У центрі, на півдні й сході температура в межах +13...+19 градусів.

31 жовтня – сильні опади накриють всю Україну. На заході, півночі й у центрі похолодає ще дужче – до +7...+10 градусів. На сході й півдні теж похолодає, але не так сильно – +10...+15 градусів.

1 листопада – досі триватимуть проливні дощі на всій території. Лише на півдні й у Луганській області температура повітря підійматиметься вище за позначку в +10 градусів.

прогноз погоды на 1 ноября / Укргидрометцентр

Прогноз погоди на 1 листопада / Укргідрометцентр

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк