07.12.2020, 20:35

Скільки коштуватиме вакцина від коронавірусу: медик назвав суму

вакцина

Вартість вакцини від коронавірусу може становити від 20 до 35 доларів. В першу чергу вакцинуватимуть медпрацівників; військовослужбовців ЗСУ, які беруть участь в операції Об'єднаних сил; працівників соціальної сфери; осіб, які перебувають у спецустановах (інтернатах, будинках престарілих); персонал спецустанов.

Про це розповів в ефірі каналу "Україна 24" анестезіолог Сергій Дубров, передає Час Пік.

"Міністерство охорони здоров'я планувало закупити достатню кількість вакцини для вакцинації соціально незахищених верств, медпрацівників, осіб старше 65 років, військових, поліції та працівників освіти. Складно говорити про вартість вакцини, вона приблизно може становити від 20 до 35 доларів, вакцинуватися слід двічі", - сказав він.

Лікар також розповів, скільки доз вакцини планує отримати Україна.

"Є домовленість на поставку 8 млн доз, тобто для вакцинації 4 млн співгромадян. Також ведуться переговори про закупівлю ще більшої кількості. МОЗ планувало виділити 15 млрд грн для вакцинації, наскільки мені відомо, менша сума пішла в бюджет, але він ще не прийнятий", - сказав він.

Як повідомив в.о. генерального директора Центру громадського здоров'я МОЗ ігор Кузін, українців розділили на три групи, яким в першу чергу потрібна вакцинація від COVID-19.

До першої групи віднесли: медпрацівників; військовослужбовців ЗСУ, які беруть участь в операції Об'єднаних сил; працівників соціальної сфери; осіб, які перебувають у спецустановах (інтернатах, будинках престарілих); персонал спецустанов.

Як повідомиться, перша група буде вакцинуватися при вкрай низькому доступі до вакцин, коли їх кількість в Україні буде не більше 10% від загальної кількості населення.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк