19.01.2021, 20:51

Зеленський доручив перевірити відповідність тарифів на газ та опалення в регіонах України

Марина Началова | Всі новини автора
зеленський

Президент Володимир Зеленський доручив заступнику керівника ОПУ Кирилу Тимошенку, відповідальному за регіональну політику, провести повний аудит тарифів в усіх регіонах.

Про це повідомила прес-служба Офісу Президента, передає Час Пік.

"Враховуючи появу в публічному просторі різних спекулятивних заяв щодо формування тарифів на рівні міст і сіл країни, а також безпідставні спроби окремих представників місцевої влади обґрунтувати перед суспільством додаткове зростання тарифів понад рівень, який уже викликає значні питання з точки зору справедливості, Глава держави доручає заступнику керівника Офісу Президента України Кирилу Тимошенку, відповідальному за регіональну політику, провести повний аудит наявних тарифів у місті Києві та в усіх областях України, зіставити ціноутворення за різні проміжки часу, а також отримати вичерпні роз’яснення від відповідних керівників на місцях щодо завищених тарифів та щодо тарифної політики в цілому. Передусім це стосується саме тарифів на опалення, побутовий газ та користування пасажирським транспортом", - повідомили в ОПУ.

Зазначається, що окрему увагу слід приділити таким специфічним непрозорим «тарифним проектам» окремих очільників міст, як стягнення коштів за евакуацію авто, за користування загальнодоступними частинами громадського простору тощо.

В ОПУ підкреслили, що завданням усіх представників системи державної влади є робота в інтересах громадян, та нагадали, що якість управлінської роботи на місцях не може вимірюватися листуванням та згадками у ЗМІ, а має конкретне вираження у платіжках. Враховуючи також, що Кабінет Міністрів зі свого боку запропонував усім категоріям громадян можливість для суттєвого зниження ціни на газ та опалення.

Читайте ще: Уряд обмежив ціни на газ, але "тарифні" протести не припиняються: чим незадоволені українці

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк