16.02.2021, 18:52

Атмосферний фронт знову несе в Україну снігопад: які регіони зачепить

Марина Началова | Всі новини автора
снег

Завтра, 17 лютого, атмосферний фронт з північно-західного напрямку принесе в Україну опади у вигляді снігу.

Прогноз погоди оприлюднила у Фейсбуці синоптик Наталка Діденко, передає Час Пік.

Вона зазначила, що у середу атмосферний фронт північної циклонічності Yukon принесе в Україну сніг - у західні області, також опади можуть дійти вдень до Житомирщини, Вінниччини та Київщини.

Решта території України 17 лютого належатиме антициклону Helida, без істотних опадів.

Вітер переважатиме південно-західний, невеликий або помірний.

Температура повітря вночі -12-18 градусів, місцями -20-25 градусів, вдень -7-14 градусів, у південній частині, на південному сході та на Заході України вдень буде тепліше, -1-5 градусів.

Діденко пояснила, що температура повітря, особливо нічна, дуже залежить від хмарності чи прояснень. Прояснення сприяють додатковому вихолодженню, а хмарність, навпаки, прикриває приземний шар від сильніших морозів.

За словами синоптика, є ймовірність, що західний фронт завтра зачепить Київ невеликим снігом. На дорогах столиці ожеледиця. Найближчої ночі очікується -12-14 градусів, на околицях нижче, завтра вдень -7-9 градусів.

Не зважаючи на суто лютневу погоду, зауважила Діденко, подекуди істотна різниця між нічною та денною температурою повітря натякає про наближення свіжих синоптичних подій та перебудови повітряних мас на весняний сезон.

Це цікаво: Шукайте в гаманцях: цінні 10 копійок України, які можна продати за пристойні гроші

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: