15.03.2021, 07:58

Скасування переходу на літній час призведе до збільшення витрат електроенергії населенням, - експерт

Ольга Романец | Всі новини автора
время

Скасування переходу на літній час негативно позначиться на економіці і призведе до збільшення витрат населення на електроенергію.

Про це заявив директор Інституту соціально-економічної трансформації Ілля Несходовський "Українським Новинам", передає Час Пік.

"Для економіки однозначно краще залишити перехід на літній час. Це пов'язано з тим, що у нас, виходить, літній час починається раніше, а якщо залишитися на зимовому часі, то темний час доби буде починатися на годину раніше, і, як результат, збільшаться витрати на освітлення, збільшується аварійність на дорогах, тому що в світлий час доби відбувається менше аварій, і т.д.", - сказав Несходовський.

Він зазначив, що всі аргументи, які зараз озвучуються за те, щоб скасувати перехід, не є економічними, і вони виключно стосуються самопочуття людини.

При цьому скасування переходу на літній час призведе до збільшення витрати електроенергії, так як населення буде витрачати більше електроенергії на освітлення.

Нагадаємо, автори законопроекту № 4201, прийнятого 3 березня, розраховують, що перехід на зимовий час у жовтні 2021-го виявиться для України останнім.

Читайте також: Незабаром в Україні подорожчає м'ясо: експерт назвав нові ціни

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк