27.03.2021, 15:02

В Україні зареєстровано перший препарат проти COVID-19

В Украине зарегистрирован первый препарат против COVID-19

Міністерство охорони здоров’я України зареєструвало перший український генерик японського противірусного лікарського засобу "Авіган"- "Фавіпіравір-Мікрохім".

Про це йдеться в тексті ]]>наказ]]>у МОЗ України від 23.03.2021 №548 "Про державну реєстрацію (перереєстрацію) лікарських засобів (медичних імунобіологічних препаратів) та внесення змін до реєстраційних матеріалів", опублікованому на сайті міністерства, повідомляє Час Пік з посиланням на прес-службу компанії "Мікрохім".

Виробником генерика є Українська фармацевтична компанія "Мікрохім" (Рубіжне).

Як ]]>повідомили]]> у компанії, "Фавіпіравір-Мікрохім" успішно пройшов контрольні дослідження в уповноваженій лабораторії на базі Державного експертного центру при Міністерстві охорони здоров’я України, а також клінічні дослідження біоеквівалентності. Це говорить про те, що відтворений препарат відповідає всім стандартам та протоколам, встановленим МОЗ..

"Місія нашої компанії – найкраще робити доступним. Тож вихід на український ринок вітчизняного препарату від "Мікрохім" дозволить вирішити одразу декілька проблем для нашого суспільства.

Перша – це постачання необхідних обсягів "Фавіпіравіру" в умовах чергової хвилі пандемії коронавірусу. Друга – це забезпечення прийнятної ціни для населення нашої держави. Адже ми розуміємо, що карантинні обмеження суттєво вплинули на стан бізнесу в Україні та статки громадян, і наше завдання – підтримати населення у цей важкий період. Тим більше, що Україна цілком здатна забезпечити населення якісними препаратами власного виробництва.

На даний час ми негайно приступаємо до напрацювання препарату", - повідомив генеральний директор НПФ "Мікрохім" ігор Погромський.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк