05.05.2021, 07:44

Держсекретар США Блінкен сьогодні прибуде в Україну

Ольга Романец | Всі новини автора
Госсекретарь США

Державний секретар Сполучених Штатів Ентоні Блінкен в ході робочого візиту в Україну 5-6 травня зустрінеться з президентом Володимиром Зеленським, зокрема, для обговорення російської агресії.

Про це йдеться в заяві представника американського відомства Неда Прайса, передає Час Пік з посиланням на українські ЗМІ.

"Держсекретар відправиться до Києва, Україна, 5-6 травня, де зустрінеться з президентом Зеленським, главою МЗС Кулебою, іншими чиновниками і представниками українського громадянського суспільства, щоб підтвердити непохитну підтримку США суверенітету і територіальної цілісності України на тлі триваючої агресії Росії", - йдеться в заяві.

Нагадаємо, як повідомила прес-служба Державного департаменту США, разом з Державним секретарем США Ентоні Блінкеном в Україну прибуде його заступник з політичних питань Вікторія Нуланд.

Вікторія Нуланд має більше 30 років дипломатичного досвіду. Вона працювала в адміністрації Обами на посаді помічника Державного секретаря з питань Європи та Євразії.

Також Нуланд відома тим, що підтримувала українців у боротьбі з Росією, за що потрапила в російський "чорний список" (їй заборонили в'їзд в країну).

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: