19.05.2021, 16:12

Верховній Раді запропонували нового голову МОЗ

Ольга Романец | Всі новини автора
МОЗ

Комітет Верховної Ради з питань здоров'я нації, медичної допомоги та страхування підтримав призначення головного санітарного лікаря Віктора Ляшка на посаду міністра охорони здоров'я.

Відповідне рішення 19 травня схвалили 13 членів комітету, передає Час Пік.

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль перед членами комітету зазначив, що кандидат має великий досвід роботи в управлінській сфері.

Віктор Ляшко попросив нардепів після голосування провести зустріч, де б могли обговорити подальші плани. Своєю місією на посаді Ляшко назвав боротьбу з коронавірусом, збільшення темпів вакцинації і створення нової медичної системи.

"Я обіцяю, що в літній період ми зробимо більше 10 мільйонів щеплень, це п'ять мільйонів щеплених українців", - заявив Ляшко.

Він додав, що заробітні плати медичних працівників повинні бути переглянуті. На запитання, чи обрав Ляшко нового головного санітарного лікаря, він відповів, що обрав свого наступника, проте поки не буде його називати.

Нагадаємо, 18 травня Верховна Рада проголосувала за відставку Максима Степанова з посади міністра охорони здоров'я України.

Читайте також: Кабмін призначив тимчасово виконуючого обов'язки міністра економіки

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: