29.05.2021, 17:21

У червні в Україну доставлять вакцини Pfizer і AstraZeneca, - Ляшко

Ольга Романец | Всі новини автора
Ляшко

У червні в Україну прибуде кілька сотень тисяч вакцини Pfizer, закупленої за держкошти, і 700 тисяч доз AstraZeneca від COVAX.

Про це повідомив міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко на зустрічі з журналістами, передає Час Пік.

"До кінця червня в країні точно має бути 3,7 мільйона доз вакцини. Це з поставками, якi прийшли і з приходять. Це як мінімум. Прораховуємо: 500 тисяч доз CoronaVac розвезли, 500 тисяч CoronaVac буде розвезено наступного тижня, тобто вони завершили лабораторний контроль, 500 тисяч CoronaVac завершить лабораторний контроль 10-15 червня. Це півтора мільйона. Pfizer 473 тисячі по COVAX вже приїхав, 473 тисячі очікується на тижні після 7 червня. І 500 тисяч доз вакцини Pfizer - це перша поставка вакцини, закуплена, 117 тисяч приїхало, потім приїхало ще 40, потім щотижня по 60 тисяч - тобто до кінця червня. Це вже три мільйони. І 700 AstraZeneca, яку ми очікуємо від механізму COVAX. AstraZeneca ось-ось приїде", - розповів Ляшко.

Ляшко зазначив, що крім 8 мільйонів доз вакцин від COVAX і 34 мільйонів доз законтрактованих вакцин, він підписав ще один контракт на поставку вакцин.

Читайте також: У Києві стартувала масова вакцинація від COVID-19: почали прищеплювати записалися через "Дію"

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк