09.06.2021, 17:04

Стоп-карантин при перетині кордону: Уряд ухвалив важливе рішення

Ольга Романец | Всі новини автора
український кордон

Кабінет міністрів прийняв рішення щодо послаблення карантину в Україні. Від сьогодні, з 9 червня, від обов'язкового 14-денного карантину будуть звільнені громадяни, що в'їжджають в Україну, але є декілька умов.

Тепер кордон стане перетинати легше, повідомляє Час Пік. Так, ]]>постановою № 583 від 2 червня 2021 року]]> Уряд вніс зміни до постанови Кабінету Міністрів України від 9 грудня 2020 р. № 1236 «Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2». Згідно з документом, від сьогодні не треба буде дотримуватись карантину після перетину кордону громадянам, які нададуть наступні документи:

  • документ, що підтверджує отримання повного циклу вакцинації вакцинами, зазначеними в списку ВООЗ;
  • підтвердження негативного результату антигенного тесту (RAT) на інфекцію SARS-CoV-2, (тест за 72 години до перетину кордону);
  • довідка про негативний результат тесту ПЛР, зробленої не пізніше ніж за 72 години до перетину кордону.
  • для осіб які не є громадянми України (туристи), умовою для в'їзду буде наявність туристичного страхового полісу, що покриває лікування SARS-CoV-2.

Нагадаємо, сьогодні в Україні оновили карантинні зони. Згідно з даними МОЗ, вся територія країни перейшла в «зелену» карантинну зону. За останню добу виявили 1 385 нових випадків COVID-19.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк