07.09.2021, 09:51

Сьогодні стартує шоста сесія Верховної Ради: які питання розглядатимуть

Рада

7 вересня стартує шоста сесія Верховної Ради ІХ скликання. На засіданні парламент планує спростити створення індустріальних парків і розглянути відкриття даних про зарплату на держпідприємствах.

Згідно з порядком денним, Рада планує розглянути 27 законопроєктів, передає Час Пік.

Так, у другому читанні народні депутати мають проголосувати за законопроєкт № 4416-1: законопроєкт про внесення змін до Закону "Про індустріальні парки". Також в цілому має бути розглянуто законопроєкт № 4236 "Про внесення змін до деяких законів України щодо активізації діяльності наукових парків".

Крім того, парламентарі у другому читанні розглянуть проєкт закону №5248 - щодо одночасного переходу прав на земельну ділянку у зв'язку з переходом прав на об'єкт нерухомого майна, який на ній розташований і №3952 - щодо забезпечення відкритості інформації про розмір оплати праці в державних компаніях.

Серед іншого, у першому читанні парламентарі планують розглянути законопроєкти:

  • щодо вдосконалення розміщення державного та регіонального замовлення на підготовку освітньо-наукових кадрів (№5467);
  • "Про бібліотеки та бібліотечну справу", яка має перетворити класичні бібліотеки в громадах на сучасні культурні центри-хаби (№5002);
  • проєкт закону "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо застосування до засуджених та осіб, які утримуються під вартою, заходів примусового годування" (№4323).

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: