19.10.2021, 14:50

Україна посіла 2 місце в Європі за смертністю від COVID-19

Ольга Романец | Всі новини автора
коронавирус

Станом на середину жовтня Україна посідає друге місце за рівнем смертності від COVID-19 серед країн Європи.

Про це повідомив керівник Центру економіки охорони Здоров'я Київської школи економіки Юрій Ганіченко під час брифінгу "аналіз поточної ситуації та моделювання сценаріїв поширення захворювання COVID-19", який відбувся 19 жовтня, передає Час Пік.

Як зазначив фахівець, за останні два тижні кількість смертельних випадків через COVID-19 в Україні зросла на 17% - в середньому до 300 осіб на добу. Тому за рівнем смертності через ускладнення захворювання Україну випереджає тільки Румунія.

Ганіченко додав, що в той же час в Україні очікувано сповільнилися темпи госпіталізації. За його словами, це пов'язано з чотириденними державними вихідними, які тривали з 14 по 17 жовтня.

За словами аналітика, враховуючи поточну динаміку захворюваності та смертності, до кінця року через ускладнення COVID-19 в Україні може померти від 68 до 92 тисяч людей.

Як відзначили в центрі економіки охорони здоров'я, в той же час Україна здатна задовольнити потребу в вакцинації і збільшити щоденну кількість щеплень до 250-350 тисяч в порівнянні з поточним показником в 193 тисячі. Зараз 98% госпіталізованих пацієнтів в Україні є невакцинованими.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк