24.12.2021, 09:03

Головнокомандувач ЗСУ затвердив нову систему бойових нагород

Главнокомандующий ВСУ утвердил новую систему боевых наград

У Києві в Veteran Hub 23 грудня відбулася презентація Концепції нагородної системи Головнокомандувача ЗСУ до 30-ї річниці Збройних Сил України.

Під час презентації генерал-лейтенант Валерій Залужний підписав наказ про затвердження нової системи бойових нагород, повідомляє Час Пік.

"Сьогодні відбулася історична для Збройних Сил України подія. Своїм наказом я запровадив нову нагородну систему Головнокомандувача Збройних Сил України.

Я підтримую розвиток національної мілітарної ідентичності. Важливо докорінно змінювати наше військо, щоб воно повністю відрізнялося від противника і відповідало нашим історичним традиціям та сучасним європейським підходам", - написав Валерій Залужний у Facebook.

Представлена журналістам Концепція нагородної системи була розроблена на основі національних бойових традицій та з урахуванням досвіду нагородних систем держав-партнерів України.

"Попередня нагородна система була орієнтована на мирний час і не враховувала війни. Ми ж маємо належно і вчасно вшановувати військовослужбовців за мужність та героїзм у боротьбі з російською агресією", - зазначив Залужний.

Золотий хрест стане "сержантською" нагородою, Срібний - офіцерською, а Сталевий, у вигляді бойової частини пірнача, - відзнакою героїв-командувачів.

"Статутом нагороди передбачається носіння лише однієї відзнаки, тоді як під час отримання наступної на неї кріпитиметься "дубова гілка". Цікаво, що вперше це стосуватиметься й колодок відзнак: їхній розмір трохи збільшиться, від 24 до 30 мм, а під час отримання наступної нагороди буде застосовуватися така саме, але з мініатюрною "гілочкою", - повідомляє АрміяInform.

]]>Довідка]]>: Пернач - вид холодної зброї у середньовічній Європі, Київській Русі (пізніше у козацтва) та Близькому Сході, різновид булави, що являла собою металеву головку з гострими виступами, насаджену на держално. 

Концепции наградной системы Главнокомандующего ВСУ

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк