14.02.2022, 09:29

Весна на порозі: синоптики розповіли, коли в Україну увірветься тепло

Ольга Романец | Всі новини автора
погода

Синоптики прогнозують українцям весну вже після 25 лютого, проте в березні нас ще чекають холодні дні. Справжньою теплою погодою порадує квітень.

Прогнозом погоди на весну поділилася завідуюча відділом кліматичних досліджень і довгострокових прогнозів погоди Українського гідрометеорологічного інституту НАН Вазіра Мартазінова, передає Час Пік.

Березень цього року має бути дуже нестійким. З другої половини місяця очікуються зовсім не весняні різкі похолодання. Тому в перший весняний місяць чекати тривалої теплої погоди українцям не варто.

А ось у квітні, за словами метеоролога, ймовірно різке підвищення температури. У другій половині квітня стовпчики термометрів можуть піднятися вище 20 градусів.

У травні, за словами Мартазінової, в Україні очікується звична для цього сезону погода.

У понеділок і вівторок, 14 і 15 лютого, практично у всіх регіонах країни вночі будуть спостерігатися мінусові температури до-1-5 градусів. Вдень повітря прогріється до + 3-6 градусів.

Нагадаємо, кліматолог Світлана Бойченко расскзала, що весна в Україну увірветься стрімко і рано. Крім того, через зміну клімату в 2022 році очікується збільшення опадів, особливо влітку.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк