28.03.2022, 18:44

Росія виводить деякі підрозділи з України для відновлення боєздатності, активного переміщення окупаційних військ на Донбас поки що не фіксується

Росія вимушена виводити з України досить велику частину своїх підрозділів, щоб відновити боєздатність.

Про це заявив на брифінгу спікер Міністерства оборони України Олександр Мотузяник, передає Час Пік.

"Досить велика частина російських підрозділів змушена виводити свої війська за межі України на територію росії або білорусі для того, аби відновити боєздатність, поповнити боєприпаси, оскільки наявними силами і засобами в певних районах російська армія наступальних дій вести вже не може", - повідомив Мотузяник.

Він зазначив, що на Донецькому напрямку складна ситуація, оскільки на відміну від інших операційних зон, там росія не припиняє спроб проводити наступальні дії. Також представник Міноборони заявив, що за наявною інформацією росія до кінця не відмовляється від спроб якщо не захопити, то принаймні оточити столицю України.

"Те ж саме ми говоримо і про інші міста - Чернігів, Харків, Суми. Щойно ми побачимо переміщення відповідних підрозділів російської армії в райони Донецької і Луганської областей, обов’язково ми про це повідомимо. Наразі активних дій противника в цьому напрямку переміщення ми не вбачаємо", - сказав Мотузяник.

За його словами, одне зі стратегічних завдань росії - захопити Луганську та Донецьку області у межах адміністративних кордонів.

"Крім того, росія намагається пробити сухопутний коридор і об’єднати ці території задля того, аби мати прямий доступ до окупованої росією Автономної Республіки Крим. Ми цьому активно перешкоджаємо", - зазначив Мотузяник.

Нагадаємо, мер Ірпеня заявив про звільнення міста від російських окупантів.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк