03.04.2022, 12:31

РФ активізувала авіацію на південному сході України

Ольга Романец | Всі новини автора
война

Протягом останнього тижня РФ підвищила активність авіації на південному сході України, при цьому Українська протиповітряна оборона продовжує ефективно протидіяти Росії.

Про це повідомляє розвідка Великобританії, передає Час Пік.

"За минулий тиждень спостерігалася підвищена активність російської авіації в напрямку південного сходу України, ймовірно, в результаті того, що РФ зосереджує свої військові дії в цьому районі", - йдеться в повідомленні.

Незважаючи на зусилля Росії знищити українську протиповітряну оборону, Україна продовжує створювати серйозні проблеми для російських повітряних і ракетних операцій. Російські літаки як і раніше вразливі для систем ППО малої і середньої дальності, відзначають в Міністерстві.

"Нездатність Росії знайти і знищити системи протиповітряної оборони серйозно завадила їх зусиллям отримати широкий контроль над повітрям, що, в свою чергу, значно вплинуло на їх здатність підтримувати просування своїх сухопутних військ на ряді фронтів", - підкреслили в оборонному відомстві.

Нагадаємо, уряд Китаю пообіцяв докласти зусиль заради досягнення миру в Україні, але на власних умовах, відхиливши при цьому вимоги з боку країн Заходу чинити більший тиск на Росію.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк