29.04.2022, 07:53

Начальник російського генштабу Герасимов прибув під Ізюм, щоб особисто командувати наступом, - ЗМІ

Марина Началова | Всі новини автора

Начальник генштабу ЗС РФ Валерій Герасимов буде особисто керувати наступом російських військ на Ізюмському напрямку і вже начебто прибув на пункт управління в районі міста Ізюм.

Про це, посилаючись на власні джерела, пише видання ]]>Defense Express]]>, що співпрацює з українським військово-промисловим комплексом та військовими експертами.

Як зазначається у статті, росіяни фактично "розбовтали" вертикаль управління своїми силами вторгнення, тому їх наступ приречений на провал.

"Раз особисто Гєрасімов прибув командувати операцією не стратегічного, а оперативно-тактичного рівня, значить у Кремля провалився задум по створенню єдиної вертикалі командування силами, що ведуть війну проти України, котру мав очолювати "політичний призначенець" генерал армії та командувач Південним ВО Алєксандр Дворніков", - пише видання.

Defense Express зазначає, що "розбовтаність" вертикалі управління окупанти намагаються "компенсувати" посиленням вогневої потужності на окремому відтинку фронту.

"Як приклад – у тому ж ранковому зведенні Генштаб ЗСУ відзначав, що поблизу Бєлгорода рашисти розмістили два додаткові дивізіони ОТРК "Искандер". Котрі очевидно були "з кров’ю вирвані" з останніх резервів РФ, раз орки уже вимушені застосовувати уже протикорабельні Х-35 для обстрілів Миколаєва, або ж ОТРК "Точка-У" для ударів по Дніпропетровщині", - йдеться в статті.

Видання допускає, що така "розбовтаність" вертикалі управління у росіян стане призвідником поразки наступу на Ізюмському напрямку.

Нагадаємо, у ранковому зведенні Генштабу ЗСУ повідомляється, що на Ізюмському напрямку ворог активних наступальних дій не проводив.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк