05.05.2022, 14:24

В Україні запустили глобальну ініціативу United24 для збирання коштів

Віктор Білий | Всі новини автора

Президент України Володимир Зеленський ініціював створення глобального проєкту United24, який прагне об'єднати людей з усього світу у їхньому бажанні допомогти нашій державі.

Про це повідомляє прес-служба Офісу президента, передає Час Пік.

"Перша складова – онлайн-платформа для збору коштів на підтримку України. Незабаром до неї приєднаються інші проєкти та програми", - заявив глава держави.

United24 стартує з фандрейзингової платформи, яка стане головним сервісом збору пожертвувань на підтримку України. Метою платформи є об'єднання всього світу для допомоги Україні "від урядів держав до міжнародних фондів, від промислових гігантів до модних брендів, від зірок кіно та музики до громадських та політичних діячів, а також громадян різних країн світу".

"Кожен може зробити пожертвування в один клік із будь-якої країни. Це можуть бути як деякі свідомі громадяни, підприємці, так і великі технологічні корпорації. United24 стане саме тим цифровим сервісом, який об'єднає весь цивілізований світ для підтримки України", - йдеться на сайті президента.

Отримані кошти розподілять на три напрями:

  • оборона та розмінування
  • гуманітарна та медична допомога
  • відновлення України

За словами Зеленського, всі кошти будуть спрямовуватися на рахунки Нацбанку, закріплені за профільними міністерствами.

"Звітність про збір коштів надаватиметься НБУ кожні 24 години. Про призначення та розподіл коштів міністерства звітуватимуть раз на тиждень", - зазначив Зеленський.

Читайте також: Президент України Володимир Зеленський повідомив, що 344 особи були евакуйовані з Маріуполя та прилеглих районів у Запоріжжя.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: