12.05.2022, 12:57

СБУ готує підозру новому кремлівському куратору ОРДЛО Сергію Кирієнку

Сергей Кириенко

Слідчі СБУ відкрили та розслідують кримінальне провадження стосовно першого заступника керівника адміністрації президента росії Сергія Кириєнка.

У Службі безпеки України розслідують кримінальне провадження щодо чиновника адміністрації російського президента. Про це ]]>повідомляє ]]>ГУ СБУ у Донецькій та Луганській областях, передає Час Пік.

Зазначається, що СБУ продовжує збір доказової бази щодо ролі російських чиновників у збройній агресії проти України та окупації українських територій.

Матеріали щодо антиукраїнської діяльності цивільних та військових посадових осіб країни-окупанта будуть передані до міжнародних судових інстанцій.

"Задокументовано, що у травні топ-чиновник країни-агресора незаконно перетнув державний кордон з Україною та перебував у зруйнованому рашистами Маріуполі. Там він здійснював пропаганду, виправдовував та визнавав правомірною збройну російську агресію проти України", - повідомили в СБУ.

За фактом дій російського чиновника СБУ зареєструвала кримінальне провадження за ч. 1 ст. 332-2 Кримінального кодексу України (незаконне перетинання державного кордону).

Нагадаємо, за даними ГУР Міноборони України, до зруйнованого Маріуполя для підготовки "урочистих заходів" до 9 травня приїжджав перший заступник глави адміністрації президента РФ Сергій Кирієнко, який за "сумісництвом" є кремлівським куратором питань з ОРДЛО.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк