14.05.2022, 07:50

В Україні створено сайт "Окупант" з інформацією про військовополонених ЗС РФ

война в Украине

Рада нацбезпеки та оборони України запустила сайт "Окупант", який в оперативному режимі надає інформацію щодо військовополонених збройних сил РФ.

Портал створено для рідних та знайомих військовополонених ЗС РФ, які вторглися на територію України, починаючи з 24 лютого 2022 року. Про це 13 травня повідомив Центр протидії дезінформації при РНБО України, повідомляє Час Пік.

На сайті можна знайти інформацію про стан та місцезнаходження росіян, які потрапили в український полон з 24 лютого.

"Порталом зможуть користуватися громадяни Росії, зокрема родини солдат або їх знайомі, для отримання інформації про стан та місце перебування полонених. За допомогою сервісів порталу родичі російських військовополонених матимуть змогу зв’язатися з представниками Міністерства оборони України", - йдеться у повідомленні.

У Центрі протидії дезінформації при РНБО зазначили, що з російськими військовими поводяться відповідно до Конвенції про поводження з військовополоненими (Женевська конвенція). Полонені окупанти забезпечені харчуванням, одягом та лікуванням, їх утримують у нормальних умовах.

У поіменному списку на сьогодні значаться майже 102 тисячі ідентифікованих російських солдат, які беруть участь у війні з Україною з 24 лютого 2022 року.

Ознайомитися з сайтом можна ]]>за посиланням]]>.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк