18.06.2022, 13:04

"Після контрнаступу": Арахамія сказав, коли можуть відновитися переговори з РФ

Марина Началова | Всі новини автора

Наразі Україна не розглядає можливість поновлення переговорного процесу з РФ, але все може змінитися після низки контратак, які ЗСУ проведуть улітку.

Про це сказав у коментарі "Голосу Америки" голова переговорної групи від України Давид Арахамія, повідомляє Час Пік.

За його словами, переговори можуть поновитися, коли Україна зміцнить свої позиції на фронті. Проте Арахамія не уточнив, про що йдеться, щоб про плани не дізналися росіяни.

Глава переговорної групи назвав терміни, коли Україна зможе відновити переговори – це кінець серпня.

"Ми не хочемо ділитися нашими планами з росіянами, тому що вони можуть це побачити у відкритих джерелах. Але я думаю, ми проведемо операцію з контрнаступу в деяких місцях", - заявив Арахамія.

Він також зазначив, що мінімальна прийнятна угода була б, "якби ми їх вигнали, або вони добровільно відійшли на позиції, де вони були до 24 лютого". Після цього можна буде говорити про повернення всіх суверенних територій, включаючи Крим, Донецьку та Луганську області.

"Ми могли б розглянути якусь політичну угоду, на кшталт тієї, яку ми пропонували в Стамбулі. Ми, наприклад, кілька років не торкаємося кримського питання. Ми не робимо цього військовим шляхом, але робимо це дипломатичним та політичним способом", - зазначив Арахамія.

Нагадаємо, постійна представниця президента України в АР Крим Таміла Ташева не виключає повернення півострова військовим шляхом.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк