11.07.2022, 14:32

Зеленський доручив Кабміну подумати про введення іспиту для отримання громадянства України

Віктор Білий | Всі новини автора

Президент України Володимир Зеленський відповів на петицію щодо запровадження обов'язкового іспиту для отримання громадянства України.

Глава держави доручив прем'єр-міністру Денису Шмигалю опрацювати відповідне питання. Передає Час Пік із посиланням на відповідну петицію, опубліковану на сайті Офісу президента.

Зеленський зазначив, що питання про запровадження обов'язкового іспиту для набуття громадянства України вимагатиме законодавчого врегулювання.

Відповідно до Конституції та закону "Про Кабінет Міністрів України", уряд забезпечує проведення політики у сферах освіти та науки, всебічного розвитку та функціонування державної мови у всіх сферах суспільного життя на всій території України, проведення державної правової політики, регулює міграційні процеси.

"Я звернувся до прем'єр-міністра Дмитра Шмигаля з проханням комплексно опрацювати поставлене в електронній петиції питання", - заявив Зеленський.

Зазначимо, що петиція була подана 23 травня 2022 року. Її ініціатор Віталій Капустян просить главу держави запровадити обов'язковий іспит для здобуття українського громадянства.

Автор заявив, що окрім набору документів, кандидати мають показати свою повагу та справжній інтерес до набуття громадянства України.

При цьому він вважає, що іспит має включати тести з української мови, історії України, тест на знання Конституції. Також автор пропонує вивчення державного гімну.

Читайте також: "Нагорода знайде кожного "героя": Кім відреагував на наказ Зеленського відвоювати південь України

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: