31.07.2022, 08:59

"Виїжджайте, ми допоможемо!": Зеленський закликав усіх жителів Донбасу евакуюватися

Віктор Білий | Всі новини автора

Уряд запроваджує обов'язкову евакуацію мешканців області перед початком опалювального сезону. Президент України Володимир Зеленський вкотре закликає людей виїхати з Донецької області, а також наголошує, що все для цього держава організує.

Про це глава держави сказав у своєму відеозверненні, повідомляє Час Пік.

"На Донбасі сотні тисяч людей, десятки тисяч дітей, багато хто відмовляється виїхати. Але це дійсно потрібно зробити, це рішення доведеться приймати все одно, повірте мені. І чим раніше це буде зроблено, чим більше людей поїдуть із Донецької області, тим менше людей російська армія встигне вбити", - йдеться у відеозверненні.

За його словами, урядове рішення щодо обов'язкової евакуації вже є. "Весь організований, повний супровід, повна допомога, і логістична, і виплати - потрібне лише рішення самих людей, які досі його не прийняли для себе".

"Виїжджайте, ми допоможемо! Ми не Росія саме тому, що для нас кожне життя має значення. І ми використовуватимемо будь-яку можливість, щоб врятувати більше життів, і щоб максимально обмежити російський терор", - сказав президент.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк