01.08.2022, 20:25

Заборонити видавати повістки на блокпостах, АЗС та на вулиці: Зеленський відповів на петицію

Марина Началова | Всі новини автора

Президент Володимир Зеленський відповів на петицію щодо заборони на законодавчому рівні видавати повістки на блокпостах, АЗС, вулиці, тощо.

Нещодавно на сайті президента набрала 25 тисяч голосів ]]>петиція]]> з проханням заборонити видачу повісток в місцях окрім військоматів, передає Час Пік.

Автор петиції просить набирати резерв в першу чергу з бажаючих людей, а не з тих, кого впіймали на вулиці та вручили повістку і хто не має досвіду та/або достатнього бажання воювати.

Петиція також містить прохання оприлюднити й оновлювати стан хвиль мобілізації, щоб люди,які не підходять під теперішню хвилю могли відстоювати свої права під час переміщення по території України в випадках, коли їх хочуть незаконно або з порущеннями призвати на службу.

У відповіді на петиціє президент зазначає, що Законом України "Про військовий обов'язок i військову службу" визначено, що призов резервістів та військовозобов’язаних на військову службу під час мобілізації здійснюється для доукомплектування військових посад, передбачених штатами венного часу, у терміни, визначені мобілізаційними планами Збройних Сил України та інших військових формувань.

Порядок оповіщення військовозобов’язаних про їx призов на військову службу під час мобілізації та вручення повісток (повідомлень) врегульовується відповідними актами Кабінету Міністрів України, Міністерства оборони України i Генерального штабу Збройних Сил України.

Презиждент звернувся до прем'єр-міністра Дениса Шмигаля з проханням комплексно опрацювати порушене в електронній петиції питання в контексті дотримання прав громадян та законодавства про військовий обов'язок i військову службу.

Читайте ще: Чи законне вручення повісток на блокпостах та на вулиці: українцям дали відповідь

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк