Росія нарощує сили на Запорізькому та Херсонському напрямках, - Генштаб

04.08.2022, 17:54
Гера Кисмет | Всі новини автора

Російська армія нарощує сили на Запорізькому та Херсонському напрямах. Окупанти поповнюють втрачене озброєння та військову техніку, використовуючи залізничне сполучення через Керченський міст та територію тимчасово окупованого Криму.

Про це повідомив заступник начальника Головного оперативного управління Генштабу ЗСУ Олексій Громов на брифінгу 4 серпня, передає Час Пік.

"Відзначається нарощування противником своїх сил на Запорізькому та Херсонському напрямах. Так, противник перемістив на Криворізький напрямок три батальйонно-тактичні групи, які виконували завдання на Новопавлівському напрямку, а також додатково ввів одну батальйонно-тактичну групу на Запорізькому напрямку", - розповів представник Генштабу.

За його словами, росіяни використовують залізничне сполучення - озброєння надходить через Керченський міст із території Криму.

"Крім того, територію АР Крим противник використовує як плацдарм для накопичення озброєння, військової техніки, боєприпасів, матеріально-технічних засобів з метою поповнення втрат угруповань військ на зазначених напрямках", - зазначив Громов.

Він додав, що також відбувається перебазування армійської авіації Східного військового округу РФ на оперативні аеродроми Криму.

Читайте також: У Донецькій області українські військові звільнили два населені пункти