09.08.2022, 07:50

Синоптики попередили українців про небезпеку: чого чекати від погоди

Иллюстративное фото / Открытый источник

Погода в Україні здивує температурними гойдалками. Малорухливий атмосферний фронт спричинить нестабільну погоду. Синоптики розповіли, до чого готуватися українцям.

У багатьох областях України 9 серпня очікується спека +30...+36°. Місцями пройдуть зливи, грози, можливі шквали та град. Про це ]]>розповіла ]]>синоптик Наталія Діденко, передає Час Пік.

За її прогнозами, спека до +36° очікується на півдні та сході України. Значно прохолодніше буде в західних областях, де стовпчики термометрів покажуть +26°. На решті території України максимальна температура повітря буде +25+29, у центрі – до +30 градусів.

"Дощі з грозами зберуться у вузол над Вінниччиною, Чернівецькою областю та Хмельницькою областю. Саме тут можливі грози, зливи, град та шквали.

Опади, від невеликих до помірних, охоплять більшу частину західних областей, окрім Волині", - написала Діденко у Facebook.

Також синоптик попередила, що ввечері 9 серпня є ймовірність локальних дощів у Черкаській та Полтавській областях.

Наталя Діденко попередила українців про те, що весь поточний та наступний тиждень у південних та східних областях очікуються аномально високі температури.

"На сході та півдні України увесь поточний тиждень та наступний домінуватиме спека, хвилями - сильна спека, часом до +36+41 градуса!", - попередила синоптик.

За прогнозом ]]>Укргідрометцентру]]>, у середу (10 серпня) в більшості західних, північних, Вінницькій та Одеській областях, у четвер та п'ятницю (11-12 серпня) в Україні місцями короткочасний дощ, гроза; температура суттєво не зміниться.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк