31.01.2023, 12:15

Росіяни готуються до контрнаступу: в ISW розповіли, де чекати на удар

Віктор Білий | Всі новини автора

Російське військово-політичне керівництво формує умови для проведення наступу найближчими місяцями. Імовірним напрямком удару стане Луганська область.

Про це повідомляє американський Інститут вивчення війни (ISW), передає Час Пік.

"Західні, українські та російські джерела продовжують вказувати на те, що Росія готується до неминучого наступу, підтверджуючи оцінку ISW про те, що наступ у найближчі місяці є найімовірнішим планом дій", - йдеться у повідомленні.

Зокрема, аналітики ISW звернули увагу на заяву генерального секретаря НАТО Єнса Столтенберга від 30 січня, який сказав, що немає жодних ознак того, що Росія готується до мирних переговорів, і всі ознаки вказують на протилежне.

Столтенберг зазначив, що Росія може мобілізувати понад 200 000 осіб і продовжує поповнювати запаси зброї та боєприпасів шляхом збільшення внутрішнього виробництва та партнерства з авторитарними державами, такими як Іран та Північна Корея. Також генсек наголосив, що президент Росії Володимир Путін зберігає свої максималістські цілі в Україні.

"Заяви Столтенберга підтверджують попередній прогноз ISW у тому, що російські сили створюють умови початку наступу, ймовірно, в Луганській області, у найближчі місяці", - пише ISW.

Водночас публікації російських військових блогерів також продовжують вказувати на те, що інформаційний простір РФ створює передумови для ймовірного російського наступу.

"Блогери розповсюдили заяву російського Telegram-каналу про те, що нинішній темп і характер російських операцій вказують на те, що основні сили очікуваного наступу та обіцяного прориву ще не вступили в бій і що російські сили ще не залучили елементи, необхідні для вирішального наступу", – зазначається у повідомленні.

У Луганській ОВА також припустили, що окупанти готуються до контрнаступу на Луганщині.

"У ці дні завершується двомісячний термін підготовки мобілізованих у РФ чоловіків. Їх мають розподілити за східним напрямом", - ЛОВА.

Читайте також: Рекордні втрати росіян у січні: експерт назвав причини

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк