14.02.2023, 07:22

"Рамштайн-9": чого чекати Україні від чергової зустрічі союзників

"Рамштайн"

У Брюсселі 14 лютого відбудеться нарада глав міноборони країн НАТО. Міністри оборони та військові представники західних країн зустрічаються, щоб провести дев'яту зустріч у форматі "Рамштайн".

Учасники коаліції з оборони України 14 лютого зберуться у штаб-квартирі НАТО у Брюсселі. На переговорах може бути вирішено питання щодо постачання бойової авіації для української армії, повідомляє Час Пік.

Засідання розпочнеться у вівторок, 14 лютого, об 11:00 (за київським часом) зі вступного слова голови Пентагону Ллойда Остіна.

У Пентагоні заявили, що під час чергової зустрічі союзники зосередяться на найактуальніших проблемах України у сфері безпеки.

Як анонсував голова Міноборони Олексій Резніков, на порядку денному переговорів буде захист неба України, зокрема питання надання бойових літаків.

Також союзники говоритимуть про розширення "танкової коаліції", формування запасу боєприпасів, програми підготовки українських військових, стабільну підтримку в логістиці.

Президент Володимир Зеленський закликав союзників на новій зустрічі "зробити крок уперед" та обговорити відправку в Україну винищувачів F-16 та далекобійних ракет.

Питання надання бойових літаків буде на порядку денному "Рамштайн-9", проте міжнародні союзники сконцентрують свою увагу на збільшенні постачання боєприпасів. Про це пише британська газета Financial Times. За даними джерел видання, поки що головну увагу буде приділено постачанню Україні боєприпасів та систем ППО. У понеділок, 13 лютого, генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг говорив про необхідність більш оперативного забезпечення ЗСУ саме боєприпасами.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк