Британська розвідка визначила можливий напрямок наступу РФ

23.02.2023, 20:17
Віктор Білий | Всі новини автора

Існує реальна ймовірність того, що Росія готується до чергового наступу в Вугледарі Донецької області, попри невдалі атаки на початку лютого та наприкінці 2022 року.

Про це йдеться у звіті міноборони Великобританії, повідомляє Час Пік.

Зазначається, що протягом останніх 48 годин тривали запеклі бої на Бахмутському напрямку, де українські сили зберігають відкритими маршрути постачання на захід, попри оточення Росії протягом останніх шести тижнів.

"Південне на Донеччині місто Вугледар знову зазнало сильного обстрілу. Існує реальна ймовірність того, що Росія готується до нових наступальних дій у цьому районі, попри дорогі невдалі атаки на початку лютого і наприкінці 2022 року", - написали у звіті.

Зокрема, фахівці поінформували: ймовірно, східне угруповання російських військ все ще відповідає за операцію поблизу Вугледара.

"Її командувач, генерал-полковник Рустам Мурадов, ймовірно, перебуває під сильним тиском, щоб покращити результати після різкої критики з боку російської націоналістичної спільноти після попередніх невдач. Однак навряд чи Мурадов має ударну силу, здатну зробити прорив", - резюмували в міноборони Великобританії.

Читайте також: "Чекайте, ми йдемо до вас": У Криму на російських радіостанціях "заговорив" Буданов