23.02.2023, 21:17

У Раді пропонують нове правило щодо відправлення мобілізованих на фронт

Віктор Білий | Всі новини автора

У Верховній Раді України пропонують заборонити відправляти мобілізованих, які не мають досвіду проходження військової служби, до зони бойових дій.

Про це йдеться у законопроєкті №9050 від 22 лютого на сайті Верховної Ради, передає Час Пік.

Ініціатором цього законопроєкту виступив народний депутат від фракції "Слуга народу" Георгій Мазураш.

Цей законопроєкт пропонується доповнити двома абзацами частину першу у статті 39 закону України "Про військовий обов'язок та військову службу".

У проєкті сказано, що "мобілізовані, які до мобілізації не мали досвіду проходження військової служби або навчальних зборів за відповідною військово-обліковою спеціальністю, можуть бути направлені до зони бойових дій та допущені до виконання бойових завдань після не менше трьох місяців підготовки з відповідної військово- облікової спеціальності (або скоріше - за добровільною письмовою згодою мобілізованого)".

"Мобілізовані, які протягом останніх п'яти років до мобілізації не мали досвіду проходження військової служби або навчальних зборів за відповідною військово-обліковою спеціальністю, можуть бути направлені до зони бойових дій та допущені до виконання бойових завдань після не менше одного місяця підготовки з відповідної військово- облікової спеціальності (або швидше - за добровільною письмовою згодою мобілізованого)", - говориться в пояснювальній записці до законопроєкту.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк