НМТ-2023: абітурієнти можуть пройти онлайн демоверсію тесту з української мови

04.03.2023, 11:52
Ніка Богун | Всі новини автора

Український центр оцінювання якості освіти (УЦОЯО) для ознайомлення абітурієнтів із завданнями цьогорічного Національного мультипредметного тесту (НМТ) розмістить тренувальні матеріали з усіх навчальних предметів. Вже можна ознайомитись із завданнями з української мови.

Український центр оцінювання якості освіти для ознайомлення абітурієнтів із завданнями, що будуть у НМТ, розмістив тренувальні матеріали з української мови. Про це повідомляє Міністерство освіти та науки України, передає Час Пік.

Абітурієнти можуть пройти демонстраційний варіант з української мови на сайті УЦОЯО. Усього запропоновано 30 завдань, які потрібно виконати протягом години.

Зверніть увагу, що тест розміщено у спеціальному онлайн-середовищі Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти. Інтерфейс запропонованого тестувальника відрізняється від того, який буде на НМТ, проте за структурою, типами завдань, тривалістю їх виконання демонстраційний варіант аналогічний вступному тесту.

Виконати блок із 30 завдань демонстраційного варіанту "Українська мова" абітурієнти можуть протягом 60 хвилин. Як під час проходження демонстраційного тесту, так і під час реального тестування можна вибирати послідовність виконання завдань, змінювати варіант відповіді тощо. Після завершення роботи учасники НМТ отримають результати тестування.

УЦОЯО пропонує ознайомитися із завданнями з української мови.

Детальну інформацію щодо особливостей проведення НМТ можна знайти на сайті УЦОЯО.

Довідка: У 2023 році в Україні замість ЗНО проведуть Національний мультипредметний тест (НМТ). Тест міститиме 30 завдань з української мови, а також завдання з математики та одного предмета на вибір. На виконання всіх завдань дається 180 хвилин.

За кожну правильну відповідь учасник отримає по 1 балу. Загалом, за виконання блоку завдань можна отримати максимально:

  • з української мови - 45 балів,
  • з математики - 32 бали,
  • з історії України - 54 бали,
  • з іноземної мови - 32 бали,
  • з фізики - 32 бали,
  • з біології - 46 балів,
  • з хімії - 40 балів.