19.03.2023, 11:22

"Взяти живим, а краще мертвим": в українських електричках розвісили оголошення про розшук Путіна

Віктор Білий | Всі новини автора

В електричках "Укрзалізниці" Києва, Львова та Харкова з'явилися оголошення, на яких – портрет небезпечного злочинця та умови його затримання. Так українці відреагували на рішення Міжнародного кримінального суду Гааги з приводу видачі ордера на арешт президента Росії Володимира Путіна.

Відповідні фотографії публікують регіональні Telegram-канали, повідомляє Час Пік.

В оголошеннях зазначено, що Путіна можна взяти живим, але все ж таки краще мертвим. "Тому стримувати себе під час затримання немає потреби".

Також у тексті сказано, що вказана особа ховається від органів досудового розслідування. Усіх, хто готовий упіймати злочинця, просять телефонувати до "Гвардії наступу" – спеціальних штурмових бригад, які займатимуться виключно деокупацією українських територій.

Нагадаємо, що 17 березня Міжнародний кримінальний суд Гааги видав ордер на арешт лідера РФ Володимира Путіна та уповноваженої з прав дитини РФ Марії Олексіївни Львової-Бєлової через їхню ймовірну причетність до депортації українських дітей.

Це означає, що тепер російським політичним злочинцям буде складно подорожувати щонайменше до 123 країн-учасниць Римського статуту, оскільки на їх території правоохоронці матимуть право заарештувати Путіна та Львову-Бєлову.

Читайте також: Китай не постачатиме зброю РФ, - спеціальний радник головнокомандувача ЗСУ

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк