09.04.2023, 10:37

У 4-х областях України запускають пілотний проєкт створення інституту помічника ветерана

Иллюстративное фото / Открытый источник

Міністерство у справах ветеранів починає запроваджувати в Україні інститут помічника ветерана. Заробітна плата помічника ветерана становитиме у середньому 16 тисяч гривень.

Планується, що вже у травні пілотний проєкт стартує у Львівській, Вінницькій, Дніпропетровській та Миколаївській областях. Про це ]]>повідомляє ]]>прес-служба Міністерства у справах ветеранів, передає Час Пік.

Інститут помічника ветерана функціонуватиме за принципом "рівний – рівному". До обов’язків помічника входитиме індивідуальний професійний супровід ветеранів у межах переходу від військової служби до цивільного життя.

"Йдеться про консультування, організаційну роботу, представлення інтересів тощо.

Простою мовою – це спрямування та допомога в отриманні довідок, допомога в тому, де і як пройти програми підвищення кваліфікації або, наприклад, отримати підтвердження сертифікатом наявних навичок, куди працевлаштуватись та багато інших послуг.

Тобто всі питання, всі потреби, які виникатимуть у ветерана – повинні знаходити супровід і підтримку з боку такого помічника. Він відповідатиме за певну кількість ветеранів у громаді", – розповіла Генеральний директор Директорату стратегічного планування та євроінтеграції Мінветеранів Світлана Березіна під час прямого ефіру на телеканалі "Суспільне. Спротив".

Майбутніх помічників ветерана готуватимуть при центрах ветеранського розвитку на базі визначених закладів вищої освіти. У партнерстві з Міносвіти будуть розроблені спеціальні навчальні програми для підготовки фахівців із супроводу ветеранів війни та членів їхніх родин.

Вимоги до кандидатів у помічники ветерана: це має бути громадянин України, який володіє українською мовою, проживає у тій територіальній громаді, де буде запроваджено пілотних проєкт, має освіту не нижче молодшого бакалавра.

Детальніше - у відео:

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк