11.04.2023, 12:45

Мобілізація в Україні: Кабмін розширив повноваження військкоматів щодо вручення повісток

Мобилизация в Украине

Кабінет Міністрів України розширив повноваження Територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки. Наразі військкомати мають законні права надсилати повістки громадянам України незалежно від місця їхнього перебування на військовому обліку.

Кабмін дозволив військкоматам вручати повістки військовозобов'язаним незалежно від місця їхнього перебування на військовому обліку. Про це йдеться у Постанові ]]>№318]]> від 7 квітня 2023 р., повідомляє Час Пік.

Територіальні центри комплектування здійснюють заходи оповіщення та призову громадян (крім військовозобов’язаних та резервістів СБУ та Служби зовнішньої розвідки):

  • на військову службу за призовом осіб офіцерського складу;
  • на військову службу за призовом осіб із числа резервістів в особливий період (зарахованих до військового оперативного резерву);
  • на військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період (незалежно від місця їх перебування на військовому обліку).

Водночас уряд зняв із територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки завдання підготовки та ведення територіальної оборони.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк