11.04.2023, 17:21

Контрнаступ ЗСУ розпочнеться в "останній момент", - Данілов

Оксана Мовчан | Всі новини автора
данилов

Витік секретних документів не вплине на контрнаступ України, оскільки вся інформація про військові плани секретна. Рішення про початок запланованої атаки буде ухвалено в останній момент.

Про це в інтерв'ю німецькому виданню ]]>Tagesschau]]> заявив секретар Ради національної безпеки й оборони України Олексій Данілов, передає Час Пік.

За словами Данілова, Україна перебуває в постійному контакті зі своїми ключовими союзниками, як-от США, Велика Британія, Німеччина та Польща, але дані для проведення тих чи інших операцій, чисельність підрозділів, хто задіяний і в якому напрямі - ця інформація є цілком секретною.

"Якщо хтось думає, що вона у них є, я їх вітаю. Але я не знаю, звідки вони могли її взяти. Штаб Головкому ухвалить рішення про початок запланованого контрнаступу в останній момент. Якщо хтось думає, що в нас тільки один варіант, то це не так. Навіть три варіанти - це мало", - наголосив секретар РНБО.

Данілов зазначив, що частина інформації щодо зливу секретних документів щодо українського контрнаступу була в загальнодоступних джерелах і зовсім не є секретною. Що стосується інших даних, якщо вони насправді були засекреченими, то Сполучені Штати й Сполучене Королівство точно знатимуть, звідки вона надходить і чому з'явилася саме зараз, підкреслив секретар РНБО.

Читайте також:

Ахметов ініціював арбітражний процес проти РФ за втрачені активи на Донбасі

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк