16.04.2023, 11:55

"Великодній обмін полоненими": Україна повернула з російського полону ще 130 військовослужбовців

Украина вернула из российского плена еще 130 военнослужащих

Відбувся "великий Великодній обмін полоненими", в рамках якого Україна повернула додому ще 130 військовослужбовців. Обмін відбувався протягом останніх днів у декілька етапів.

Додому повернулися рядові та сержанти, які потрапили в полон на Бахмутському, Соледарському, Запорізькому та Херсонському напрямках. Про це повідомив голова Офісу президента Андрій Єрмак, передає Час Пік.

"Життя наших - найвища цінність для нас. "Герої мають бути живими", так завжди говорить Президент Володимир Зеленський, чиє завдання виконує наша команда, Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими.

Це завдання звучить коротко: повернути всіх.

І ми повернемо", - написав Єрмак у Telegram.

Як повідомляє Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими, цього разу додому повертаються 92 військовослужбовця ЗСУ, 20 тероборонців, 11 нацгвардійців, троє прикордонників, по двоє представників Військово-морських сил та Державної спеціальної служби транспорту.

"48 зі 130 звільнених сьогодні Оборонців вважались зниклими безвісти. Частина з урятованих мають поранення, числені контузії та втрачені кінцівки. Також звільнено з полону двох рідних братів, які воювали в районі м. Бахмут. Найстаршому зі звільнених Оборонців вже виповнилося 58 років, наймолодшому - 21 рік", – повідомили у КШППВ.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк