29.08.2023, 11:53

РФ витрачає елітні підрозділи для захисту вразливих позицій на півдні України - ISW

Фото: Zelenskiy / Official

Російське військове командування продовжує витрачати елітні російські повітрянодесантні сили, спрямовуючи їх для захисту вразливих позицій на шляху українського контрнаступу.

За даними геолокації, опублікованими 27 серпня, стало відомо про "перекидання" підрозділів 76-ї гвардійської десантно-штурмової дивізії (ПДВ) для зміцнення російських позицій біля села Работине у Запорізькій області. Імовірно, ці підрозділи було перекинуто з району Кремінної у Луганській області. Про це ]]>йдеться ]]>в аналітичному огляді Інституту вивчення війни (ISW), повідомляє Час Пік.

Раніше російські війська передислокували 7-му гвардійську гірничострілецьку дивізію з Херсонської області для підтримки російської оборони на сході та заході Запорізької області, а також перекинули інші сили ПДВ із Луганської області для захисту від контрнаступу українських військ на флангах Бахмута.

"Елементи майже всіх російських формувань ПДВ діють у районах, де українські сили проводять контрнаступальні операції, і ця передислокація ще раз припускає, що російські сили можуть використовувати елітні підрозділи для посилення критичних ділянок лінії фронту...

Російське військове командування послідовно використовувало з'єднання ПДВ як наступальну, так і оборонну силу, і вони, ймовірно, деградували через свій високий оперативний темп. Деградація цих сил, ймовірно, послабить здатність РФ проводити складні оборонні операції й майже напевно підірве будь-які наміри РФ відновити масштабні наступальні операції, які переважно спиралися на відносно елітну піхоту, якої зараз не вистачає РФ", - йдеться у звіті ISW.

Тим часом українські сили продовжують наступ на південному напрямку. Наразі українські сили проводять дві оперативні операції на півдні України, на заході Запорізької області та у прикордонному районі Донецько-Запорізької області.

Українські сили звільнили село Работине на заході Запорізької області, досягли успіхів на південний схід від Работиного (10 км на південь від міста Оріхів) та на південь від села Мала Токмачка (7 км на південний схід від Оріхова) й наступають у напрямку сіл Новоданилівка (4 км на південь від Оріхова), Новопокропівка (15 км на південь від Оріхова), Мала Токмачка та Очеретувате (25 км на південний захід від Оріхова).

Заяви РФ про наступ України вказують на те, що українські сили просунулися в районі села Вербове у Запорізькій області.

Заступник міністра оборони України Ганна Маляр також заявила, що українські сили витіснили російські війська з позицій на схід від села Кліщіївка (7 км на південний захід від Бахмута) та в центрі населеного пункту й досягли прогресу в районі села Оріхово-Василівка на північний захід від Бахмута).

Пропонуємо до перегляду:

Лисичанська студія анімації "Час Пікчерс продакшн" в колаборації з гуртом FoxBox до Дня Незалежності України презентують кліп нової пісні "Задля тебе". У цей непростий для всіх українців час дуже важливо оберігати один одного, не забувати казати про свої почуття тим, хто поряд, підтримувати наших мужніх воїнів на лінії вогню та не соромитися висловлювати свою любов до рідної країни. Українці вже показали, що разом ми – сила! І перемога обов’язково буде за нами!

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк