27.11.2023, 08:01

Відключення світла, ДТП, пошкоджені лінії та труби: що відомо про наслідки негоди в Україні

Альона Тихоненко | Всі новини автора
наслідки негоди

Значну частину України охопила негода, яка принесла із собою руйнівні наслідки. Так у деяких областях зникло світло, а на дорогах почастішали випадки ДТП.

Про це повідомляє Час Пік з посиланням на пресслужби місцевих обласних адміністрацій, Укренерго, ДПСУ, а також регіональні Telegram-канали.

Як повідомляє начальник Одеської ОВА Олег Кіпер, станом на 07:00 27 листопада до райвідділів поліції надійшло 71 повідомлення про ДТП. Загиблих та госпіталізованих наразі немає.

Також негода спричинила відключення світла в багатьох областях. Наприклад, в Одесі не витримала одна з металевих опор лінії електропередачі. Ремонтні бригади проводять відновлювальні роботи.

В Одесі через вітер впала 100-метрова труба котельні. На місці працюють відповідні служби для ліквідації наслідків. 

"На деяких заметених ділянках рятувальникам доводиться залучати навіть БТРи. На півдні області призупинилися опади, це дає змогу продуктивніше працювати службам", — зазначив Кіпер.

На Київщині тим часом дороги обробляються протиожеледною сумішшю. Проїжджу частину очищають від снігу. Задля уникнення заторів у столицю обмежать в'їзд великогабаритного транспорту.

За словами начальника КМВА Сергія Попка, загальноосвітні заклади міста працюватимуть у змішаному режимі:

"Батьки особисто прийматимуть рішення чи залишити дитину вдома на дистанційному навчанні чи відпустити до школи. А дитячі садочки працюватимуть у звичайному режимі", — йдеться у повідомленні.

Як зазначили в ДПСУ Молдова зупинила пропуск машин у двох пунктах пропуску на кордоні з Україною - також через негоду. 

Тим часом в окупованому Криму внаслідок сильного шторму змило берегові окопи російської армії. Зокрема в Євпаторії вода затопила лінію оборони, інженерні споруди тощо.

Нагадаємо, що минулої доби, 26 листопада, на в'їзді до Євпаторії море вийшло із берегів. А хвилі на узбережжі півострова сягали висоти 9,1 метра, що вважається найсильнішим штормом у Чорному морі за останні 100 років.

Пропонуємо до перегляду:

Гурт "FoxBox" презентує свій новий трек "Тікаю" з альбому "Задля тебе".

Кліп створено за сприяння лисичанської студії "Час Пікчерс продакшн". Продюсер проєкту Vit Richer.

Дивіться також:

Читайте також: В Україні планують розширити права ТЦК: нардеп анонсував зміни

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк