21.12.2023, 15:36

Мобілізація чоловіків з-за кордону: в Міноборони пояснили заяву Умєрова

Міністр оборони України Рустем Умєров дав інтерв'ю західним ЗМІ, де розповів про плани закликати чоловіків до армії, які перебувають за кордоном. У Міноборони пояснили слова Умерова, пояснивши, що ця інформація не зовсім правдива.

Так Рустем Умєров дав інтерв'ю німецькому Bild. Видання, посилаючись на його слова, пише, що Міноборони планує призвати на військову службу з-за кордону чоловіків-українців 25-60 років. Їх "попросять" з'явитися до призовних пунктів ЗСУ, інакше до них буде "застосовано санкції", передає Час Пік.

Однак у Міноборони пояснили, що ця інформація не є правдивою. За словами начальника управління преси та інформації Міноборони Іларіона Павлюка, Bild "змістив акцент" і представив слова міністра Умерова не зовсім коректно.

"Міністр загалом говорив журналістам про рекрутинг та необхідність донести до українців за кордоном, як важливо їм приєднатися до війська. Жодних обговорень механізмів призову до лав ЗСУ з-за кордону на порядку денному немає", - пояснили в Міноборони.

Нагадаємо, 19 грудня під час щорічної пресконференції Зеленський повідомив, що головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний та Генштаб запропонували мобілізувати додаткових 450-500 тисяч осіб.

Пропонуємо до перегляду:

Напередодні новорічних свят гурт FoxBox презентує свою нову роботу "Новий рік". Пісня заряджена драйвом та святковим настроєм, тож не пропустіть прем’єру. Композиція входить до альбому "Задля тебе".

Дивіться також:

Пісня гурту FoxBox "Задля тебе" закликає у цей непростий для всіх українців час оберігати один одного, не забувати казати про свої почуття тим, хто поряд, підтримувати наших мужніх воїнів на лінії вогню та не соромитися висловлювати свою любов до рідної країни. Українці вже показали, що разом ми – сила! І перемога обов’язково буде за нами!

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк