03.01.2024, 14:08

ЗСУ знищили російський новітній комплекс артилерійської розвідки 1К148 "Ястреб-АВ"

ВСУ уничтожили российский новейший комплекс артиллерийской разведки 1К148 "Ястреб-АВ"

Українські військові за допомогою РСЗВ HIMARS знищили сучасний російський комплекс артилерійської розвідки 1К148 "Ястреб-АВ".

ЗСУ знищили найсучасніший російський розвідувальний комплекс "Ястреб-АВ". Про це ]]>повідомляють ]]>Сили спеціальних операцій ЗСУ у Facebook, передає Час Пік.

Як повідомили військові, комплекс артилерійської розвідки 1К148 "Ястреб-АВ" було виявлено екіпажем БпАК 73-го морського центру ССО під час ведення розвідки на Південному напрямку.

"Оператори ССО разом із дружнім підрозділом Сил оборони 140-м ОРБ скоригували по ворожій цілі вогонь HIMARS

 Унаслідок вогневого ураження комплекс "Ястреб-АВ" противника знищено", - йдеться у повідомленні.

"Хижак перетворився на здобич.

Він вже не ястреб!", - прокоментував новину український журналіст Роман Цимбалюк.

Український журналіст, головний редактор сайту "Цензор.нет" Юрій Бутусов зазначив, що найсучаснішу російську контрбатарейну РЛС "Ястреб-АВ" вартістю близько 250 млн дол. було знищено у Херсонській області.

"Вражаюче, але буквально сьогодні вранці Міноборони РФ відрапортувало про передачу цієї ще однієї "аналоговнєтної" техніки до військ. Детальні характеристики комплексу не розкриваються. Модель демонстрували на форумі "Армія-2022".

Найімовірніше завданням комплексу було виявляти українську артилерію, яка прикриває плацдарм у Кринках, на лівобережжі окупованої частини Херсонщини. Зірвали плани та бойове хрещення противнику воїни 140-го окремого розвідувального батальйону Корпусу морської піхоти та 73-го морського центру спеціальних операцій", - ]]>написав ]]>Бутусов у Telegram.

Український журналіст, військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко зазначив, що 1К148 "Ястреб-АВ" до російських військ став поставлятися лише у другій половині 2023 року. Його випробування було завершено на початку 2022 року.

"Буквально вчора російські пропагандистські ЗМІ навперебій повідомляли про те, що російські окупаційні війська отримали новітній комплекс артилерійської розвідки 1К148 "Ястреб-АВ". І ось сьогодні з'являється відео знищення даного комплексу в Херсонській області...

Що тут скажеш... З почином!", - ]]>написав ]]>Коваленко у Telegram.

Довідково: "Ястреб-АВ" вважається найсучаснішим російським радіолокаційним комплексом, який використовують для розвідки вогневих позицій артилерії. За допомогою РЛС він здатний відстежувати траєкторію ракет противника і обчислити точні координати позицій його артилерії. Ці дані передаються артилерії для ураження позицій.

ВСУ уничтожили самую современную российскую РЛС

Пропонуємо до перегляду:

Напередодні новорічних свят гурт FoxBox презентує свою нову роботу "Новий рік". Пісня заряджена драйвом та святковим настроєм, тож не пропустіть прем’єру. Композиція входить до альбому "Задля тебе".

Дивіться також:

Пісня гурту FoxBox "Задля тебе" закликає у цей непростий для всіх українців час оберігати один одного, не забувати казати про свої почуття тим, хто поряд, підтримувати наших мужніх воїнів на лінії вогню та не соромитися висловлювати свою любов до рідної країни. Українці вже показали, що разом ми – сила! І перемога обов’язково буде за нами!

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк