29.01.2024, 08:03

В Україні циркулює 17 штамів COVID-19, у тому числі новий - "Дженні" - Ляшко

В Украине циркулирует 17 штаммов COVID-19

В Україні, за даними епідимічного нагляду, циркулює 17 штамів COVID-19, у тому числі новий штам "Дженні", виявлений нещодавно.

Про це повідомив міністр охорони здоров'я України Віктор Ляшко в ефірі телемарафону "Єдині новини", передає Час Пік.

"Якщо ми подивимось, що у нас по захворюваності, то бачимо зростання до кінця січня кількості випадків захворювання на коронавірус, але ми бачимо і зростання кількості випадків захворювань на грип, що не характерно для попередніх епідсезонів", - сказав Ляшко.

Він зазначив, що з середини жовтня на грип та грипоподібні захворювання перехворіло вже майже 2,5 млн осіб, є летальні випадки.

За словами голови МОЗ, другий пік захворюваності на грип та ГРВІ прогнозується на лютий.

Ляшко додав, що безкоштовна вакцина проти коронавірусу є, і для щеплення необхідно звернутися до свого сімейного лікаря.

Як зазначила інфекціоністка, докторка медичних наук, професорка Ольга Голубовська, в Україні "дуже велика кількість хворих на грип, у тому числі тяжких, у тому числі з коінфекцією ковід+грип". За її словами, "зростає летальність".

На своїй сторінці в Facebook головна позаштатна спеціалістка Міністерства охорони здоров'я України за спеціальністю "інфекційні хвороби" Ольга Голубовська дала рекомендації хворим та лікарям.

советы врача

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк