29.01.2024, 21:31

В Україну прибули генеральні інспектори із США для звітування про військову допомогу

сша

У понеділок, 29 січня, до Києва прибули інспектори зі США. Приїхала делегація, що перевірятиме, як Київ використовує американську допомогу.

Про це повідомила амбасадорка Сполучених штатів Бріджит Брінк у соцмережі X, передає Час Пік.

Серед контролерів – представники Міністерства оборони, Держдепартаменту та Агентства з міжнародного розвитку (USAID). Вони зустрінуться з представниками українського уряду.

"Рада знову привітати у Києві трьох генеральних інспекторів від Міністерства оборони, Держдепартаменту та USAID. Їхні зустрічі з виконавцями, партнерами та українським урядом сприятимуть посиленню нагляду та підзвітності за допомогою Україні з боку США", – написала пані посол.

Торік у Республіканській партії низка законодавців заявляли, що вважають нагляд за американською допомогою Україні недостатнім. Зокрема Комітет зі закордонних справ Палати представників Конгресу США ухвалив проєкт резолюції, який вимагає від адміністрації президента США Джо Байдена подавати звіти щодо "коштів, виділених Конгресом Україні з 20 січня 2021 року до 24 лютого 2023 року".

При цьому інші сенатори й конгресмени наголошували, що допомога, яка надається Україні, вже контролюється ретельніше, ніж це було щодо Афганістану. Низка експертів також зауважувала, що "щодо нагляду та підзвітності, мабуть, ніколи не було більшої перевірки зовнішньої допомоги США, ніж для допомоги Україні", а також не було жодних перевірених тверджень про те, що будь-яка допомога США була використана для чогось іншого, окрім цільового призначення в Україні.

Читайте також: "Обламають зуби": Кулеба відповів на претензії угорського політика щодо Закарпаття

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк