02.02.2024, 14:46

Макрон і Зеленський відреагували на загибель французьких волонтерів на Херсонщині

Макрон и Зеленский отреагировали на гибель французских волонтеров на Херсонщине

Внаслідок російських обстрілів ввечері 1 лютого у місті Берислав Херсонської області загинуло двоє волонтерів-громадян Франції, ще троє їхніх колег отримали поранення. Макрон і Зеленський відреагували на загибель французьких волонтерів.

Про загибель громадян Франції ]]>повідомив ]]>голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін, передає Час Пік.

За даними слідства, 1 лютого 2024 близько 16:00 російські війська в черговий раз атакували місто Берислав. Попередньо здійснено масований обстріл з використанням безпілотних літальних апаратів.

За процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 КК України).

Президент Франції Емманюель Макрон та президент України Володимир Зеленський відреагували на загибель двох французьких волонтерів.

Емманюель Макрон засудив удар російської армії по Бериславу, внаслідок якого загинули французькі гуманітарні працівники та додав, що солідарний з усіма волонтерами, які допомагають населенню.

"Двоє французьких гуманітарників загинули в Україні внаслідок удару Росії. Боягузливий і негідний вчинок. Я думаю про їхніх поранених близьких і товаришів", – написав Макрон на своїй сторінці в мережі Х (відомій раніше як Twitter).

Зеленський зазначив, що російський терор "не знає кордонів й не розрізняє між громадянами різних країн", а Україна завжди буде вдячна французьким волонтерам, які приїхали допомагати.

"Російський терор не знає кордонів і національності жертв. Відважні французькі гуманітарні працівники допомагали людям, і ми завжди будемо вдячні за їхню людяність. Мої співчуття їхнім близьким. Я бажаю якнайшвидшого одужання всім, хто постраждав внаслідок цього жахливого нападу", - написав Зеленський у мережі Х.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк