12.02.2024, 18:19

"Винні повинні відповісти": У Мінагрополітики відреагували на ситуацію зі знищенням зерна на кордоні з Польщею

Міністерство аграрної політики та продовольства України засудило навмисне знищення українського зерна польськими протестувальниками на українсько-польському кордоні та запросило польських фермерів приїхати до України.

Про це заявило Мінагрополітики, передає Час Пік.

"Ми уважно спостерігаємо за перебігом розслідування цього інциденту, очікуємо якнайшвидшого встановлення та покарання винних", - заявили в міністерстві.

Там додали, що розуміють польських фермерів, які відстоюють власні інтереси цивілізованим способом, проте випадок знищення української пшениці "не має нічого спільного із мирними протестами ні з юридичного, ні з морального погляду".

"Вже два роки повномасштабного вторгнення українські аграрії працюють під постійними ворожими обстрілами, зазнають величезних збитків. Вони добувають це зерно надзвичайно важко і часом ціною свого життя", - наголосили в Мінагро.

Також запросили польських фермерів до України, щоб переконалися, за яких умов зараз працюють їхні українські колеги.

"4 мільйони малих фермерів в Україні готові поділитися своїм досвідом із польськими колегами", – повідомили у міністерстві.

У відомстві зазначають, що вдячні тим полякам, які допомагали та продовжують допомагати українському народу.

Нагадаємо, що польські фермери, які протестували біля кордону з Україною, зупинили три вантажівки, в яких перебували українці, і висипали на дорогу зерно з машин.

Інцидент стався 11 лютого на трасі, що веде до прикордонного переходу до Дорогуська, неподалік місця протесту.

Правоохоронці роз'яснюють подробиці інциденту та збирають докази на місці події. Матеріали розслідування буде направлено до прокуратури для юридичної та кримінальної експертизи.

Читайте також: Польські фермери розпочали акції протесту ще на двох пунктах пропуску на кордоні з Україною - ДПСУ

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: