06.03.2024, 18:52

РФ завдала ракетного удару по Одесі, коли там знаходилися Зеленський та прем'єр-міністр Греції

Россия нанесла ракетный удар по Одессе, когда там находились Зеленский и премьер-министр Греции

Російська армія завдала ракетного удару по Одесі під час візиту до міста президента України Володимира Зеленського та прем'єр-міністра Греції Кіріакоса Міцотакіса.

В Україну вранці 6 березня із неанонсованим візитом прибув прем'єр-міністр Греції. Він прибув в умовах надзвичайної секретності заради зустрічі з Зеленським перед поїздкою до Румунії на дводенну конференцію Європейської народної партії (ЄНП) у Бухаресті, повідомляє Час Пік.

Армія РФ атакувала порт Одеси, коли там були Президент України Володимир Зеленський та прем'єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс. За словами Зеленського, в результаті "прильоту" є загиблі та постраждалі.

"Ви бачите, з ким ми маємо справу. Їм все одно куди бити - чи це військові, чи цивільні. Хто б не був, є гості міжнародні. І їм все одно. Вони або з глузду з'їхали або повністю не контролюють, що їх терористична армія робить... Я знаю, що сьогодні були жертви. Всіх ще деталей не знаю конкретно, але знаю що жертви є. Знаю, що є загиблі та є поранені...", – сказав Зеленський.

Міцотакіс зазначив, що мав "не надто приємний досвід".

"Вибухи, які були дуже близькі від нас. Ми не встигли піти в захищене місце, це дуже вражаючий досвід. Це велика різниця читати про війну в газетах і чути це на власні вуха", - сказав Міцотакіс.

Як повідомляють ЗМІ Греції, метою окупантів міг бути кортеж президента України Володимира Зеленського, оскільки вибух стався, коли він знаходився за 150 метрів від місця перебування грецької делегації.

СМИ Греции СМИ Греции

На зустрічі з Зеленським Міцотакіс наголосив, що Греція "підтримує європейську та євроатлантичну перспективу України".

Також члени делегації відвідали одеський Спасо-Преображенський кафедральний собор, який отримав значні руйнування внаслідок російського ракетного удару та вшанували пам'ять людей, які загинули 2 березня внаслідок влучання російського "шахеду" в житловий будинок.

"У цьому році маємо максимально активно працювати, щоб зменшити здатність Росії фінансувати агресію. Що менше буде в Путіна грошей, то менше людей він зможе вбити. Він не хоче ніякого миру, ніякої дипломатії. Тому потрібно й надалі посилювати санкції проти Росії та карати російських убивць за все, що вони наробили. Важливо допомагати нашій обороні. Важливо обмежувати економічний потенціал російських терористів. Важливо підтримувати роботу Міжнародного кримінального суду та протидіяти російській дезінформації.

Кожен день має наближати справедливий мир. І я вдячний Греції, вдячний Премʼєр-міністру Міцотакісу за відчутну допомогу заради миру", - сказав Зеленський на спільній прес-конференції.

Голова Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн засудила ракетний удар по Одесі в той час, коли там із візитом перебували Президент України Володимир Зеленський та прем'єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс.

"Я рішуче засуджую підлий напад росії на Одесу під час візиту Президента України Володимира Зеленського і прем’єр-міністра Греції Кіріакоса Міцотакіса. Нікого не лякає ця нова спроба терору - точно ні двох лідерів на місцях, ні хоробрий народ України. Як ніколи ми стоїмо на боці України", - ]]>написала]]> Урсула фон дер Ляєн на своїй сторінці в мережі Х (відомій раніше як Twitter).

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк