27.05.2024, 13:39

Пил із пустельних регіонів Середньої Азії та "брудні" дощі: прогноз погоди в Україні на кінець травня

Иллюстративное фото / Открытый источник

Кінець травня буде теплим. Подекуди очікуються грозові дощі. Однак настрій українцям трохи зіпсує пил з пустельних регіонів Центральної Азії, який принесе з собою низку "неприємностей".

Протягом 27-28 травня очікується надходження пилу з пустельних районів Середньої Азії на територію України. Про це розповів кандидат географічних наук, метеоролог Ігор Кібальчич у прогнозі для погодного сайту ]]>Meteoprog.ua]]>, повідомляє Час Пік.

За його прогнозами, кінець травня та перші дні червня в Україні очікуються теплими, місцями з грозовими дощами, які в другій половині тижня охоплять більшість областей.

Протягом 27-28 травня очікується надходження пилу з пустельних районів Середньої Азії на територію України. Тому можливе помутніння неба, незначне погіршення дальності видимості та ймовірність слабковиражених "брудних" дощів.

Також відзначається, що у зв'язку з великим дефіцитом опадів у більшості областей України утримається надзвичайний рівень пожежної небезпеки (5 клас).

У першій половині періоду 27 травня – 2 червня очікується тепла погода без значних дощів у більшості регіонів. Поступово ближче до вихідних, атмосферний тиск знизиться, що призведе до більш нестійкої погоди з дощами та грозами, які матимуть локальний характер.

1 червня вночі пройдуть невеликі дощі з грозами, вдень у більшості регіонів країни, за винятком південних та центральних областей, очікуються грозові дощі. 2 червня, вночі без істотних опадів, вдень на більшій частині території України очікуються грозові дощі, подекуди з градом та шквалами.

ожидается поступление пыли из пустынных районов Средней Азии

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк